thumbnail image
broken image
broken image
  • Rólunk
  • Mivel foglalkozunk?
  • Rendelés
  • EN
  • …  
    • Rólunk
    • Mivel foglalkozunk?
    • Rendelés
    • EN
    Kapcsolat
    broken image
    broken image
    • Rólunk
    • Mivel foglalkozunk?
    • Rendelés
    • EN
    • …  
      • Rólunk
      • Mivel foglalkozunk?
      • Rendelés
      • EN
      Kapcsolat
      broken image
      • Rólunk

        A Sztankovszky családi faiskolánk a zalai dombok között elnyúló Pusztaszentlászló községben található.

         

        A feleségemmel a kertészeti egyetemen imerkedtünk meg majd mindketten növényorvosi mester diplomát szereztünk. A szakmai útunk szereteágazó irányba vitt, dolgoztunk: kutatásban, szőlészetben, integrált gyümölcsészetben, zöldségtermesztő ökológiai gazdaságban, növényvédőszer engedélyzetetéssel foglalkozó vállalkozásban, faiskolában és jelenleg bio minősítő szervezetnél. Az útunk végül a családi földekhez vezettek, ahol a színes tapasztalatokat a saját kertészetünkben szeretnénk kamatoztatni.

         

        Közösen 2016 óta számos héjasoknál ajánlott oltási módot kipróbáltunk. 2021-ben faiskolai tevékenységünket komolyabb szintre emeltük, annak érdekébe, hogy saját telepítési szükségleteinken felül az érdeklődőket is ki tudjuk szolgálni. 2023 ősszel telepítettünk 7 hektár oltott mogyorót öko területeinkre. Szeretnénk a szaporítóanyag előállításon túl a vevőinknek szaktanácsadói szolgáltatást is nyújtani. A távlati célunk a régióban a héjasok területén integrátori szerep betöltése közös feldolgozással és értékesítéssel.

         

        A gyümölcsfákon túl szeretnénk diverzifikálni a faiskolánk kínálatát a dísznövények irányába.  
      broken image

      Kapcsolat:

      Sztankovszky Péter

       

      +36709445367

       

      Sztankovszky Hajdók Borbála

      +36706535778

       

      e-mail

       

      info@sztankovszky.hu

      © Sztankovszky Kertészet, 2024.

        Cookie Use
        We use cookies to ensure a smooth browsing experience. By continuing we assume you accept the use of cookies.
        Learn More